Ø

SØNDAG • 22. SEPTEMBER • 15:00

Ø er en dansk trio.
En jazz vibrafonist med en bagrund som filmkomponist, en klassisk uddannet fløjtespiller med stærke bånd til Slovakisk folkemusiktradition og en funk keyboard-spiller, er gået sammen og har dannet bandet Ø.

En dyb forbindelse til naturen og en trang til at fortælle historier løber igennem vær en frase af deres første album Lav Sol.
Et fortryllende miks a folkemusik og nordisk jazz. Her kan du opleve en smuk, rolig og til tider mystisk verden, hvor lyde og instrumenter, du højst sandsynligt aldrig har hørt før, smelter sammen i et mytisk lydunivers. Tag for eksempel vibrafonen spillet med elektronik eller den slovakiske hyrdefløjte; Fujaraen. Den er på Unesco's verdensarvsliste og lyder som grønne bjerge og hastige skyer og vil lægge et varmt tæppe af velvære og magi over dem der er så heldige at høre den.

Lav Sol blev ugens album på Danmarks Radio's P8 Jazz. Den er også blevet spillet i P2, hvilket vidner om at musikken bryder genre og kan værdsættes af et bredt publikum.

Anmeldelser af Lav Sol
en undersøgelse, et blik, en vågnen."
- Lærke Kløvedal i ‘Stines Søndag, P2

En genistreg af et album – musikken er fuld af håb og lys.
- Ugens album-P8 jazz (Nils Christian Cederberg)

Jeg har aldrig hørt en instrument kombination som den trioen indeholder... smukke let melankolske stemningsfyldte melodier der omfavner lytteren.
- Niels Overgård, Jazz Nyt

Der er noget natur over det, noget magisk over det, en frisk brise - Det er virkelig et smukt album.”
- Karen Mukupa


Ø er:
Pernille Ebert: Fujara, Dvojacka, Renesance fløjte og vokal.
Martin Fabricius: Vibrapfon med elektronik, marimba og percussion
Magnus Mikkelsen: Fender Rhodes og synthesiser