Oplev Burnin Red Ivanhoe i Viften

BURNIN RED IVANHOE

SØNDAG • 24. SEPTEMBER • 15:00

Gammel syre forgår ikke så let

I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven.

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd og en særlig holdning til det at spille musik for publikum.

Det nye er, at der heldigvis ikke er ret meget nyt: Energien er usvækket og repertoiret langtidsholdbart. Burnin Red Ivanhoe er blandt de få bands i hele verden, der i levende live har stået distancen siden midt i 60’erne.

Med sange som ’Ivanhoe I Brøndbyerne,’ ’Tingel-Tangelmanden,’ ’Rotating Irons’ og ’Ridder Rød’ på programmet spiller Burnin Red Ivanhoe sig lige ind i tre generationers danske hjerter. Repertoiret er desuden blevet styrket med flere overbevisende nye numre. Fælles for alle Burnin koncerter er – ud over dette klassiske sæt sange – stor spilleglæde, musikalsk slagkraft, stor opfindsomhed og et uberegneligt sceneshow.
Det er oplevelsen af at være der som dengang. Den ægte vare.

Karsten Vogel har som komponist, musiker og kapelmester været i orkestrets frontlinje helt fra starten i 1967. I mange år var desuden Kim Menzer en vigtig figur på scenen, men en svækket hørelse har gjort det vanskeligt for ham at orientere sig i musikken, og som konsekvens heraf har han trukket sig ud af orkestret. Lone Selmer har med overbevisende vokal og sikkert keyboard i de senere år i stigende grad været med til at tegne Burnins profil, og hun har som ny frontfigur mødt stor begejstring hos både et trofast stampublikum og hos mange nytilkomne fans. Den centrale rolle som guitarist og sanger bliver på forbilledlig vis varetaget af Jens Runge, der i usædvanlig grad har levet sig ind i den særlige Burnin’ske ånd. Burnin Red Ivanhoes musik har altid baseret sig på en formidabel rytmegruppe, og med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er den linje fastholdt.

Burnin Red Ivanhoe – som at være der selv

Line up:
Karsten Vogel
Lone Selmer
Jens Runge
Assi Roar
Klaus Menzer

Nummererede pladser.