TIAMAT [SE] - special guests Knights of the Realm & Artillery

Fredag den 14. april kl. 20:00

Legendariske Tiamat i Viften!

Tiamat annoncerer deres første spillestedskoncerter i Danmark nogensinde! Legendariske Tiamat optræder fortsat på verdens største metalscener, og har i 2022 optrådt på både Wacken, Grasspop Metal Meeting og Sweden Rock såvel en lang række store koncerthaller og venues ned gennem Europa, USA, Israel og Tyrkiet. Turnéen fortsætter i 2023, hvor de foruden at stå klar til for første gang at møde deres danske spillesteds-publikum også vil udgive nyt materiale!

Tiamat startede allerede I 1987 og havde som pionerer enorm indflydelse på den tidlige svenske death- og black-metalscene. Deres tredje album, Clouds (1992), og det grammy-nominerede album, Wildhoney (1994), blev dog endnu mere stilskabende indenfor de mørke rockgenrer. Sidstnævnte blev årets album i både Rock Hard og Metal Hammer i Tyskland. Tiamat red i flere år på en bølge af succes og turnerede med mastodonter som Black Sabbath, Mötorhead og Type O Negative.

Tiamat’s karaktaristiske mørke og hypnotiske lyd såvel poetiske tekster, kredser stadig primært om multikunstneren, Johan Edlund, som har været bandets stifter og frontmand gennem alle årene.

Ser man bort fra en udsolgt koncert i KB-Hallen med Black Sabbath, har Tiamat aldrig optrådt indendørs i Danmark – og aldrig på et egentligt spillested! Dette ændrer sig nu. Tiamat spiller i 2023 to koncerter for deres danske livepublikum – Viften i KBH og Voxhall i Aarhus. For første gang i Danmark bliver det altså muligt, at komme helt tæt på det innovative band og deres tidsløse musik!

Special Guest Artillery
Artillery er en institution i dansk og international thrash metal og fejrer i år 40 års jubilæum med en EU Headbangers Ball tour og et special-edition juleshow på spillestedet Beta 17. december. Ud over masser af thrash, vil der på aftenen blive disket op med overraskelser, meet ‘n greet samt gæsteoptrædener.

Artillery begyndte i 1982 og nærmede sig i firserne et worldwide-gennembrud sammen med bl.a. Metallica og Slayer. De har leveret det ene bund-solide album efter det andet lige siden, og leverer stadig top-professionelle live-shows med en entusiasme og spilleglæde, som er få forundt.

Thrash metal-legendernes seneste album med titlen ”X” har fået  voldsomt gode anmeldelser overalt på kloden, og Artillery er for alvor ved at re-etablere sig som et internationalt topnavn, med et utal af internationale festivaler, EU turnéer og senest et åbningsshow på hovedscenen på Copenhell, hvor Gaffa gav deres optræden 5/6 stjerner!

Stående koncert